Mobilmenu
Hem
För boende/anhöriga
För myndigheter/beställare
För beställare - vår vårdkedja
Vården
Samtal och stöd
Träningslägenheter
Utslussningslägenheter
Sysselsättning
Inskrivningen steg för steg
SSIL-omdömen
Ramavtal
Platsförfrågan Kung Rane
Om oss
Kontakta oss
Mobilmenu

Träningslägenheter

Boendet har tolv lägenheter och varje lägenhet består av kombinerat vardagsrum/sovrum, köksavdelning och badrum. Till varje lägenhet hör en uteplats.

Stödet är individuellt utformat efter var och ens behov och utförs av personal som har god kompetens.

Det finns en psykiatrisjuksköterska i boendet som hjälper till med de medicinska problem som kan uppstå. Vi har alltid ett medicinövertag under vistelsen på Kung Rane. Detta för att säkerställa och stabilisera medicineringen.

Klienter som kommer till oss är oftast för friska för att vara i psykiatrins vårdavdelningar men de klarar kanske inte ett eget boende. Hos oss kommer man på en Sol- placering eller någon tvångsåtgärd, LPT, LRV, LVM § 27.

Vi fokuserar på det friska hos varje människa och försöker uppmuntra och stärka, så att individen ska kunna anta vardagliga utmaningar.

Alla lägenheterna har:

Köksavdelning

Alla lägenheter har eget kök, så att de boende kan laga sin egen mat. På onsdagar lagar boende och personal lunch eller middag tillsammans, efter gemensam shoppingtur.

Badrum

Samtliga lägenheter har eget och fräscht badrum.

Uteplats

Utanför lägenheterna finns en loftgångsterrass. Här finns stolar så man sitta och blicka ut mot trädgården. Lägenheter på nedre plan har egen uteplats.

TV och bredband

Varje lägenhet har minst en sittplats där den boende kan slappa och se på TV. Bredband finns också.