Mobilmenu
Hem
För boende/anhöriga
För boende
Kung Rane i korthet
Information till anhöriga
För myndigheter/beställare
Om oss
Kontakta oss
Mobilmenu

Kung Rane i korthet

Lägenheterna

Lägenheterna är möblerade och alla har eget badrum med dusch. Den som vill har möjlighet att prägla sin boendemiljö utifrån egna önskemål och/eller med egna möbler. Alla lägenheter har bredband och möjlighet finns till egen dator om så önskas.


vardagsrum uppe

Vardagsrummet och gemensamma ytor

Kung Rane innehåller väl tilltagna gemensamma utrymmen. Alla boende har möjlighet att använda Kung Ranes stora vardagsrum. där man kan softa och se på tv eller film, eller spela spel. Personal finns på plats i ett intilliggande rum, som är ett kontor.

Vi har också en gymdel, biljardbord och pingisbord.


Aktiviteter

Vid 2 tillfällen per vecka har vi så kallade handlingsturer. Då har de boende möjlighet att åka med till Dingle/Munkedal och göra inköp eller utföra ärenden. På helgerna åker de boende ofta till shoppingcentren Torp eller Tanum tillsammans med personalen.

Vi har även utflykter regelbundet. Det kan vara en tur till Grebbestad eller Smögen, eller till besöksmålen Nordens Ark och Havets Hus som vi har årskort på. De boende har möjlighet att påverka valet av resmål. Vi har också varit iväg på internationell matmarknad och på Liseberg. Den som vill kan också få skjuts till gudstjänst.

De boende fiskar också ofta. Vi har fiskespön att använda och det händer att vi tar båten ut på sjön.

Kung Rane har nära till kommunikationer, affärer och annan service som de boende kan nyttja själva, via en busstur på cirka 10 minuter.


vardagsmat

Måltiderna

De boende lagar själva sin mat större delen av veckan. På onsdagar brukar vi ha gemensam lunch eller middag. Då åker de boende och personalen gemensamt och köper varorna, och lagar sedan maten tillsammans. Då gör de även efterrätt, som ofta blir en paj eller kaka. Denna gemensamma måltid är uppskattad bland de boende.


pizza

Pizzakvällar

Pizzakvällar är populärt. Då görs både hemlagad pizza och ibland köpepizza. Passar perfekt till en filmkväll!


 

Trädgården

På gården har alla tillgång till en egen uteplats samt till hela vår stora trädgård. För den som önskar finns gräsklippning och odling att göra under vår, sommar och höst. På gården har en uppmurad grill som kan användas året runt. Vi har även ett hönshus med egna hönor.


 

Måltiderna

På Kung Rane lagar man sin mat själv. Kan man inte så ingår det i stödet man får av att bo på Kung Rane. Ibland är man av olika anledningar behov av stöd att få lagad mat, då finns detta också att tillgå. Vi har ett samarbete med vårt kök på Gullmarsgården och kan beställa mat därifrån. Ibland faller lusten på och man känner för att baka, då finns vårat kök i huvudbyggnaden att tillgå. Hembakat skall man sällan tacka nej till!