Mobilmenu
Hem
För boende/anhöriga
För myndigheter/beställare
För beställare - vår vårdkedja
Vården
Samtal och stöd
Träningslägenheter
Utslussningslägenheter
Sysselsättning
Inskrivningen steg för steg
SSIL-omdömen
Ramavtal
Platsförfrågan Kung Rane
Om oss
Kontakta oss
Mobilmenu

Sysselsättning och utflykter

Förutom sina egna sysslor att sköta erbjuds de boende flera aktiviteter. Som grupp eller på egen hand med sin kontaktperson i personalen.
Flera shoppingturer sker varje vecka och utflykter sker regelbundet. 

Veckoschema för aktiviteter

Vi erbjuder aktiviteter och stimulans utifrån vad våra boende önskar, förmår och behöver. Aktiviteter på boendet sker både i grupp och individuellt.

Veckorna innehåller ett regelbundet schema för aktiviteter. Varje dag startar alltid med ett morgonmöte, där dagen och/eller veckan gås igenom. Under veckan erbjuds aktiviteter som gemensam lunch, gårdsstädning, shopping samt besök på gym och/eller simhall.

Boende på Kung Rane erbjuder möjligheten att anses vara arbetsför enligt Arbetsförmedlingens regler, vilket inte boende i traditionella boende gör. Detta innebär att man kan arbetsträna, studera eller liknande sysselsättningar när man bor hos oss.

Dessutom utnyttjar vi Kung Ranes stora trädgård som vi naturligt använder för aktivering. Bärbuskar och blommor av alla de slag inbjuder till upplevelser till stor glädje för våra boende. Trädgården erbjuder också möjlighet till odling och trädgårdspyssel för den som önskar. Närheten till Munkedal/Uddevalla centrum erbjuder besök på diverse restauranger, caféer samt shopping av skor och kläder, bibliotek, post, bank samt en stor simhall med gym.

Närheten till tågstationen underlättar för kontakten med anhöriga, kultur och fritidsaktiviteter.

Mindre djur är välkomna

Hos oss finns det goda möjligheter för en aktiv och händelserik vardag utifrån egna önskemål och förutsättningar. Djur är en bra källa till aktivitet så om man har ett mindre djur, som man kan sköta med lite hjälp är man välkommen att ta med det till Kung Rane.

Vi har även en liten, lugn hund som finns på boendet ofta, genom en anställd.

Aktiviteter i Kung Ranes huvudbyggnad

Här finns ett styrketräningsrum, pingisbord och biljardbord och väl tilltagna gemensamma utrymmen. Bland annat ett större vardagsrum med biblioteksdel där man kan samlas och se på film/tv eller spela spel tillsammans. Föredrar man en stund för sig själv finns ytor även för det. Promenadstigar både i skog och över ängar finns i byggnadens närhet.

Trådlöst bredband finns i hela komplexet och de som vill får låna en bärbar dator under sin vistelsetid.

Personal finns på plats varje dag och kan hjälpa till med t.ex. datorstund. De boende blir tillfrågade om de vill följa med på exempelvis fisketur eller shoppingtur.