Mobilmenu
Hem
För boende/anhöriga
För myndigheter/beställare
För beställare - vår vårdkedja
Vården
Samtal och stöd
Träningslägenheter
Utslussningslägenheter
Sysselsättning
Inskrivningen steg för steg
SSIL-omdömen
Ramavtal
Platsförfrågan Kung Rane
Om oss
Kontakta oss
Mobilmenu

Sysselsättning och utflykter

Förutom sina egna sysslor att sköta erbjuds de boende flera aktiviteter. Som grupp eller på egen hand med sin kontaktperson i personalen.
Flera shoppingturer sker varje vecka och utflykter sker regelbundet. 

Djur är välkomna

Hos oss finns det goda möjligheter för en aktiv och händelserik vardag utifrån egna önskemål och förutsättningar. Djur är en bra källa till aktivitet så om man har ett mindre djur, som man kan sköta med lite hjälp är man välkommen att ta med det till Kung Rane. Vi har ofta hundar på boendet då flera i personalgruppen har med sig sina hundar till jobbet.

Att bo på landet har sina fördelar med att vi kan ha hönshus på vår gård. Hönorna är en del av verksamheten och vardagen på Kung Rane. Att få ansvarsområde hos hönorna kan skapa ett värde både hos dem och oss. Ju nöjdare hönor desto fler ägg!

Att få jobba med djur har en lugnande effekt samtidigt som de skapar meningsfullhet och självförtroende. Ibland är djur lättare att kommunicera med än människor. Studier har visat att umgås med djur ökar förmågan att socialisera och underlätta problemlösningsförmågan hos personer som lider av emotionella svårigheter.

Här på landet finns det även hästägare som vi har ett samarbete med, har man ett intresse att umgås med hästar kan vi underlätta att skapa sådana upplevelser.

När man är ren från droger får man ta hand om djuren. En påverkad person har inte ett vanligt kroppsspråk och blir med det inte pålitlig för djur. Så här finns det en stor anledning till att bi ren.

Sysselsättning

För att öka demokratin samt att ge de boende tillfälle att få styra och påverka sin vardag genomför vi morgonmöte varje vardagsmorgon tillsammans med personal. Här ges tillfälle att påverka kommande vecka, ge förslag på förändringar, ge tips på aktiviteter eller komma överens om helgens aktivitet för veckan som är nu. Vi genomför utflykt till Munkedals bibliotek, badhuset Tumlaren, promenader vid havet eller skogen, dessa utflykter sker regelbundet varje vecka.

I Kung Ranes huvudbyggnad finns ett styrketräningsrum, pingisbord och biljardbord och väl tilltagna gemensamma utrymmen. Bland annat ett större vardagsrum där man kan samlas och se på film/tv eller spela spel tillsammans. Föredrar man en stund för sig själv finns ytor även för det. Promenadstigar finns både i skog och över ängar i närheten av boendet. Vi genomför även utflykt till Munkedals bibliotek, badhuset Tumlaren, promenader vid havet eller skogen, dessa utflykter sker regelbundet varje vecka.

Trådlöst bredband finns i hela komplexet och de som vill får låna en bärbar dator under sin vistelsetid.

För den som önskar kan man även få "jobba" med vår vaktmästare Peter. Det kan vara att renovera något, bygga fågelholkar, åka till tippen, kanske bygga nåt som alla kan ta del av samt åka till byggvaruhus för inköp. Dessa aktiviteter ligger utspridda under veckan så att alla har möjlighet att delta efter förmåga och/eller vilja.